Jaką chłodziarko-zamrażarkę wybrać do kuchni?
Wyposażenie gastronomii w restauracji to spory wydatek dla każdego właściciela. Należy, więc zakupić tylko to, co niezbędne do prowadzenia gastronomi. Chłodziarko-zamrażalka to urządzenie, bez którego nie może się obyć żadna kuchnia. Gastronomia wyposażenie to nie tylko lodówka, ale również inne niezbędne sprzęty takie jak np.: piec, grill, itp., Jaką chłodziarko – zamrażalkę wybrać do kuchni?
Chłodziarko-zamrażalka
Lodówka potrzebna jest w każdej kuchni, aby właściciel miał gdzie przechowywać produkty spożywcze. Powinna być ona dostosowana do naszych potrzeb oraz wymagań. Posiada ona wiele funkcji, które potrzebne są do prawidłowego przechowywania żywności. Urządzenia gastronomiczne powinny się charakteryzować dużą wytrzymałością na różne temperatury panujące w kuchni.
Cechy dobrej chłodziarko-zamrażalki:
- Powinna być ona energooszczędna i posiadać klasę energetyczną przynajmniej A++. Optymalne zużycie energii powinno wynosić najlepiej 268 [kWh/rok].
- Elektroniczna regulacja. Chłodziarko- zamrażalka powinna posiadać elektroniczną regulacje temperatury. Powinna być ona kontrolowana oddzielnie dla chłodziarki i zamrażalki.
3. Alarm otwieranych drzwi jest bardzo ważny w przypadku awarii. Dzięki niemu wiemy, kiedy chłodziarce spadnie temperatura.